Андре Елбинг


Андре Елбинг е роден през 1965 г. в Колон, започва да се интересува от ориеталски танци през 1989 г., когато организира и продуцира шоу-програми с дългогодишния си приятел Shahrazad. Отначало прави снимки по време на някои шоута, но постепенно работата му се разраства и той създава обширна колекция от снимки на ориенталски танцьори - общо над 2 000 000 снимки.

Г-н Елбинг отдава последните 25 години от своята кариера на ориенталската танцова фотография и работи с големите звезди на на ориенталския танцов свят, както в миналото ,така и сега. Той има публикации в редица ориенталски танцови списания като Halima, Orient Magazine, Tanz Oriental, Bazar Oriental, Bastet, Chorika, Arabeske, Arabesque, Karawane, Carawan, Tantra, Spirit, Habibi, El Gawhara, Al Maqam, Jareeda, Zaghareet, Bennu, Rakas, Elraks Elsharki, Passion Orientale, Belly Divas... Можете да откриете негови снимки на стотици белиденс страници в иптернет и на обложките на CD и DVD , корици на книги и т. н. Неговата книга "Естетика и мистицизъм - ориенталският танц" ще бъде на пазара до есента на 2015 г. Той специализира фотография на изпълнения на живо, но умее да предаде хармонията и магията на изпълнението и при студийна фотосесия. Улавя момента по начин, който въвлича зрителя в изпълнението и го прави част от него.Пейзажната и портретната му фотография също пленява зрителите.Изложбите в Албукерк, Ню Йорк, Лос Анжелес, Сан Франциско, Катманду, Берлин, Рощок, Колон, Дюселдорф, Саарбрюкен, Франкфурт и т.н. са доказателство за международния интерес към това изкуство.

Андре е искрен филантроп на ориенталския танц. Пътуванията му в ориента и в САЩ му дават възможност да събере заедно артистите на "Danse Oriental" за нови проекти и така да популяризира тази уникална форма на изкуство.